به فروشگاه اینترنتی طرحان دیزاین خوش آمدید.

دیوار پوش چیست؟ | معرفی انواع دیوارپوش های اداری و منزل و کاربرد انها

معرفی انواع دیوارپوش های اداری و منزل و کاربرد انها

آیا می دانید دیوارپوش چیست ؟ با بیشتر شدن سرعتِ گردش اطلاعات و تغییرات پر سرعت در دنیای مد و دکوراسیون داخلی، این روزها مردم نسبت به طراحی داخلی خانه­ های خود، آگاهی بیشتری پیدا کرده ­اند و بسیاری در سدد آن هستند که مدرن ترین و شیک ترین طراحی ­ها را برای محیطی که بیش از نیمی از عمر خود را در آن سپری می کنند، به کار بگیرند؛ حتی افرادی که قادر به پرداخت هزینه های بسیار نیستند هم راه حل هایی را برای زیباتر جلوه دادن محیط های خود می یابند تا بتوانند از آرامش و لذت بیشتری بهره ببرند. دیوارپوش­­ ها از جمله ابزارهای کلیدی برای تغییر و به­ روز­رسانی محیط داخلی منزل و حتی محل کار هستند و با توجه به تنوع جنس، بافت، رنگ و طرحی که دارند، قادرند هر نیازی را برآورده سازند. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع دیوارپوش ­ها و کاربردهای آن ها آشنا کنیم.

 

دیوارپوش چیست؟
دیوارپوش، کلمه ­ای جامع و دربرگیرنده است که عموما به هر چیزی که دیواری را بپوشاند اشاره می­ کند؛ حالا این ماده می ­تواند رنگ، کاغذ دیواری، سنگ، شیشه یا هر چیزِ دیگری باشد. شاید این کلمه نسبتا جدید باشد و به گوشتان آشنا نیاید؛ اما قطعا نمونه­ های آن را در خانه ­ها، اداره ­ها، دفترها و جاهای مختلف دیده ­اید. این روز­ها تنوع دیوارپوش ­ها به قدری زیاد شده است که می ­توان آن ها را با هر زمینه، موضوع و رنگی مطابق کرد و روح و جانی تازه به منزل یا محل کار بخشید.

 

کاربرد های دیوارپوش چیست؟

با توجه به اینکه دیوارپوش ­ها در انواع و اقسام رنگ ­ها و طرح­ ها قابل دسترسی هستند و می ­توانند از هر جنسی باشند، بدیهی است که در کنار زیبایی ­شان، کاربردهایی مانند عایق صوتی، عایق حرارتی، عایق رطوبتی، استحکام ­بخشی، محافظت از دیوار و … را نیز بسته به جنس و ضخامت خود داشته باشند؛ از این رو، از دیوارپوش ­ها می ­توان در پذیرایی منزل و حتی اتاق خواب ها، بهره برد. دیوارپوش ­های آشپزخانه ­ای هم معمولا از جنس ضد رطوبت و قابل­ شست و شو هستند تا کاربردی­تر باشند و مشکل نظافت آن ها، راحت­ تر برطرف شود. از دیوارپوش­ های شیک با طرح­ های خاص و سفارشی هم می­ توان در انواع فضاهای اداری استفاده کرد.

معرفی انواع دیوارپوش ها :

همان­ طور که اشاره شد، یکی از وظایف دیوارپوش­ ها، محافظت از دیوار و همچنین زیبا کردن دیوارهای خانه یا محل کار است. یکی از ساده ­ترین و ابتدایی­ ترین دیوارپوش­ ها، رنگ است. رنگ، هم می ­تواند دیوار را زیبا جلوه دهد و هم قادر است آن را در برابر خوردگی و رطوبت محافظت کند. کاغذ دیواری هم می­تواند چنین کاربردهایی داشته باشد؛ اما پیشرفت صنعت مد و دکوراسیون داخلی، به خلق دیوارپوش­ های مدرن ­تر و زیبا­تر منتهی شده است که دست کاربر را علاوه بر رنگ و طرح، در انتخاب بافت و جنس دیوارپوش نیز باز می ­گذارد. در ادامه به معرفی انواع دیوارپوش ارزان قیمت و یا گران خواهیم پرداخت.

دیوارپوش کاغذی:
دیوارپوش ­های کاغذی یا همان کاغذ دیواری ­ها، در رنگ و طرح­ های متنوعی در بازار موجود هستند. چاپ هر طرح و رنگی بر روی این کاغذ­های مخصوص، امکان ­پذیر است و می ­توان آن ها را با هر محیطی سِت کرد. از ویژگی­ های مثبت کاغذ دیواری می ­توان به قابلیت شست و شو، قابلیت نقاشی بر روی آن، قابلیتِ برداشتنِ آسان، هزینۀ نسبتا پایین و سرعت بالای اجرا ( کثیف ­کاری­ های کمتر) اشاره کرد. با پیشرفت فناوری، انواع کاغذ دیواری های جدید با قابلیت­ های خاص نیز به بازار عرضه شده ­اند که از جمله می ­توان به کاغذ دیواری ضد زلزله، LED دار، سه بعدی و ضد امواج مغناطیسی اشاره کرد.

 

 

دیوارپوش پارچه ای:
دیوارپوش ­های پارچه ­ای، بی ­شباهت به کاغذ دیوار نیستند؛ اما ویژگی متمایزکنندۀ آن ها این است که این دیوارپوش ­ها از الیاف طبیعی و ارگانیک ساخته شده ­اند و به این ترتیب، سازگاری کاملی با محیط زیست دارند. عمر این دیوارپوش ­ها نیز نسبت به کاغذ دیواری بیشتر است و راحت­ تر هم نصب می­ شود. در این نوع دیوارپوش نیز مانند کاغذ دیواری، کاربر می ­تواند رنگ و طرح دلخواهش را انتخاب کند.

 

دیوارپوش پی وی سی:
دیوارپوش های PVC، همان طور که از نامشان پیداست، از یک ماده شیمیایی مصنوعی ساخته شده ­اند که در برابر نفوذ آب و حرارت مقاوم اند، آلودگی را به خودشان جذب نمی­ کنند، دوام بسیار بالایی دارند و به راحتی شسته و تمیز می ­شوند. این نوع دیوارپوش ­ها بیشتر برای مکان ­های عمومی و پر رفت ­و ­آمد مناسب هستند. تنوع طرح، بافت و رنگ این دیوارپوش­ ها نیز بسیار بالاست و حتی می­ توان طرح­ های سفارشی را هم روی آن ها چاپ کرد. دیوارپوش ­های پی ­وی ­سی، کمی گران تر از کاغذ دیواری یا دیوارپوش پارچه ­ای هستند؛ اما با توجه به طول عمر بالاتری که دارند، می ­توان عنوان کرد که استفاده از آن ها در محل ­هایی مانند مدرسه ها، بیمارستان ­ها، اداره ها و… ، به ­صرفه ­تر خواهد بود؛ هرچند این دیوارپوش هیچ محدودیتی برای استفاده در منزل و اتاق خواب نیز ندارد!

نحوه نصب دیوارپوش ها

با اینکه بیشتر انواع دیوارپوش­ ها سبک ­وزن هستند و در ظاهر، نصبشان کار راحتی است؛ اما بدون شک، برای این کار باید از یک متخصص نصب دیوارپوش کمک بگیرید. معمولا نصب دیوارپوش با دو روش انجام می ­شود: نصب مستقیم روی دیوار و نصب بر روی زیرسازی (فلزی یا چوبی). دیوارپوش ­ها را می ­توان بر روی هر سطحی (سیمانی، آجری، گچی و…) نصب کرد؛ اما گاهی به مقدار زیرسازی نیاز خواهد بود.

نصب دیوارپوش

نصب دیوارپوش معمولا زمان زیادی نمی ­برد؛ اما به تخصص و تجربۀ ویژه ­ای نیاز دارد، پس همه نمی ­توانند این کار را خودشان انجام دهند. نصب دیوارپوش معمولا نیازمند برش، لایه­ گذاری، زیرسازی و … است که علاوه بر ابزارهای لازم، به تخصص کافی هم نیاز دارد؛ به علاوه، شاید نصب دیوارپوش روی دیوارهای مسطح آسان ­تر باشد؛ اما در برخی قسمت­ های دیوار مانند گوشه­ ها، قرنیز­ها، جاهایی که سیم یا لوله از آن عبور کرده است و…، نیاز به تجربه و ظریف ­کاری­هایی دارد که نتیجه نهایی را زیبا­تر و مستحکم­ تر خواهد کرد.

در انتها می توان یادآوری کرد که انتخاب هر دیوارپوش، به سلیقه و انتظار شما از آن دیوارپوش بستگی دارد و شما می توانید با توجه به علاقه و نوع دکوراسیون داخلی محل مورد نظرتان، طرح یا رنگ دلبخواهتان را انتخاب و با ایجاد فضایی دل انگیز ، لذت مضاعفی را تجربه کنید.

 

از صفحه اینستاگرام طرحان دیزاین دیدن کنید: https://www.instagram.com/tarhan.co/

 

این مقاله توسط تیم طرحان دیزاین نوشته شده است.

قبلی
چرا از گیاهان در چبدمان منزل استفاده کنیم؟

نظرتان را بنویسید